Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com - Reply to Topic
Thread: 2000 zx9r backfire Reply to Thread
Title:
Message:
Trackback:
Send Trackbacks to (Separate multiple URLs with spaces) :
Post Icons
You may choose an icon for your message from the following list:
 

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










  Additional Options
Miscellaneous Options

  Topic Review (Newest First)
10-26-2016 12:24 PM
michael phillips Hi Shane,

A back fire can be caused by one or more problems, here's a few ideas to hope fully get you going,

1) check for blockages in the entire exhaust system

2) check all spark plugs are firing and all coil packs/ht leads(depending on your system set up) you can purchase an inline spark tester to do this.

3) deterioration of carburetor/throttle body rubbers both ends air filter/and manifold end e.g splits/cracks in them they tend to go hard over time.

4) incorrect fuel/air mixture (if yours is carb set up try resetting them) throttle body set up could be a sensor fault/faulty injector etc. and if carb set possible worn needle/jets or internal damage,split diaphragms.

5) check valve clearances

6) check condition of air filters/airfilter box and ducting pipework (e.g not blocked,damaged etc)

7) check condition of you stator and charging system I had it on a zx10r where stator/alternator was failing(causing misfires/backfires) hope this helps,
10-21-2016 07:13 AM
jhinderliter it back fires when you are on the gas?
10-20-2016 08:59 PM
Shane218
2000 zx9r backfire

Hey guys hope you can help, I recently purchased a 2000 zx9r she runs pretty good other than when ridding the bike it back fires quite a bit so I pulled off float bowl on carbs and cleaned the jets and still the same?? Plz help

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome