ATTENTION!!!!PLEASE READ!!!! Electrical Failure from Oil!!!! - Page 20 - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 3Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #286 of 290 Old 08-06-2014, 12:36 AM
Member
 
Reyez's Avatar
 
Join Date: Jul 2013
Location: Botswana, Gabs city
Posts: 32
i did the stator fix 2 years ago from this guide and ive never had a probs ever since. so maximum kudos!

they say 4 wheels r better than 2, that's y I have 2 bikes
Reyez is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #287 of 290 Old 08-06-2014, 04:27 PM
Senior Member
 
Join Date: Aug 2002
Location: Colorado
Posts: 1,007
Quote:
Originally Posted by PaPaa View Post
I have 2002 ZX12R with about 30,000 on it. Ived changed the stator three times and rec/reg twice. My stator keeps burning up. I noticed my oil light stays on for a while then cuts off, same as the last time I changed everything out. The tech stated that it may not be getting enough oil to keep it from burning up. And it burns up in the exact same location. Is the oil light for pressure or for oil level?
It's not an "oil" light.

It stands for Owner Ignorius Logicus. Latin for if your oil light comes on you should not own mechanical equipment.

“There is no room in this country for hyphenated Americanism.”

Theodore Roosevelt
(1858-1919)
IWasBlitz is offline  
post #288 of 290 Old 08-06-2014, 06:14 PM
Senior Member
 
Barbarian-CBX's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Matthews, NC (Charlotte)
Posts: 19,206
Send a message via Skype™ to Barbarian-CBX
Quote:
Originally Posted by IWasBlitz View Post
It's not an "oil" light.

It stands for Owner Ignorius Logicus. Latin for if your oil light comes on you should not own mechanical equipment.
Bob you made me laugh.

Not just a great barbarian, the greatest barbarian, bar none!
http://www.barbarian-cbx.com/3f364190.jpg
Barbarian-CBX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #289 of 290 Old 04-19-2019, 02:10 PM
Junior Member
 
Russ's Avatar
 
Join Date: Apr 2013
Location: Taunton, Somerset, UK
Posts: 16
Well it's 2019, and I just found this problem. 2002 Mystic Black - 8500 miles. Gutted.

I think I've caught it before any damage has been caused although I'm just about to test the regulator/rectifier.

I'll ring Kawasaki Bristol (UK) tomorrow on the off chance they feel like fixing it lol.

So for people who are viewing this in the year 2050 and beyond I will try to shortcut all the reading for you -

I can see Teds fix here - https://www.kawasakiworld.com/zx-12r....html#post8334 - although to me that still means oil will be coming out of the engine and dumping somewhere behind the fairing.
I can see the connector mod in this thread - https://www.kawasakiworld.com/zx-12r...tml#post569167 - but I'm not having trouble with it

The engine must be getting pressurised I imagine, to force the oil up the cable. It can't just be wicking it's way up because the plug under the seat causes a break.

I will post back what I end up doing to resolve it. I might just go buy a BMW though ... jokes
Yamazuki likes this.
Russ is offline  
post #290 of 290 Old 06-12-2019, 04:05 PM
Junior Member
 
Join Date: Aug 2008
Location: Bend OR
Posts: 2
Fellas,
The root cause of 90% of these electrical problems on the A-1's and 2's is the stator harness connector. Much talk about this back in '00 and '02 On bikeland.org Probably all still there. Do a search.
dougmeyer is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
rod bearing failure Ed ZX-9R 3 11-15-2004 11:56 AM
Failure #2! Vincent Hill ZX-12R 20 05-06-2003 05:35 AM
FAILURE At last!! Vincent Hill ZX-12R 3 04-21-2003 09:07 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome