Stalling after started up - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 1Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 28 Old 07-01-2018, 01:35 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Stalling after started up

And another bug to get worked out. When I start the bike it will run for a few seconds and then stall out. This will usually happen twice and on the third go will stay running. It will run fine for a few seconds then all of a sudden shut off
cybertech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 28 Old 07-01-2018, 02:46 PM
Senior Member
 
dastardly's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: australia
Posts: 1,021
is this happening when the bike is cold or also when warm have you a pc if so disconnect and try again Craig

if anything goes wrong check the battery
no longer a rider but still an enthusiast
dastardly is offline  
post #3 of 28 Old 07-01-2018, 03:34 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Happens both cold and hot actually just took it for a short run to go eat and it started perfect no problem and then when leaving was a night mare stalled a good 8 times I also notice the Roma will go up to alittle over 3000 rpm for a second then it shuts off
cybertech is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 28 Old 07-01-2018, 03:55 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
To add some.more to it doesn't seem like I'm.getting a proper tach signal on the gauge when it's having problems and if u keep the revs up it will help to save it when it wants to shut down some of the time once it's going a bit it's fine
cybertech is offline  
post #5 of 28 Old 07-02-2018, 01:10 AM
Senior Member
 
dastardly's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: australia
Posts: 1,021
have you done the reg mod this could be causing electrickery problems

if anything goes wrong check the battery
no longer a rider but still an enthusiast
dastardly is offline  
post #6 of 28 Old 07-02-2018, 04:00 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
I removed the connector from the stator and soldered it
cybertech is offline  
post #7 of 28 Old 07-02-2018, 08:14 AM
Senior Member
 
KZScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 6,213
Send a message via MSN to KZScott
what are you trying to run for an idle speed?

01 ZX-12R 8.84 @ 156.3 on dot tires, NA.... turbo 8.47 @ 164
00 ZX-12R 8.62 @ 165.2 no bars, slicks, 55 shot... turbo 8.32 @ 173
00 ZX-12R 1: 222.046 1.5: 226.390 Worlds Fastest NA Kawasaki
00 ZX-12R street turbo 1: 227.9 1.5: 234.1
00 ZX-12R LSR turbo 1: 263.1 1.5: 266.5 Worlds fastest ZX-12R CMG Racing RCC Turbos
KZScott is offline  
post #8 of 28 Old 07-02-2018, 12:46 PM
rmk
Member
 
Join Date: Feb 2017
Location: Netherlands
Posts: 79
Garage
Quote:
Originally Posted by dastardly View Post
have you done the reg mod this could be causing electrickery problems


Catweazle fan?
Duck00 likes this.
rmk is offline  
post #9 of 28 Old 07-02-2018, 02:10 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Never tried for a target idle speed yet just want to get it running decent what's your advice there?
cybertech is offline  
post #10 of 28 Old 07-02-2018, 03:43 PM
Senior Member
 
KZScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 6,213
Send a message via MSN to KZScott
well too low and it will stall, a lot of guys try to go under 1000 rpm. i prefer 1200. it will also stall at idle rpm if its too rich in a lot of cases

01 ZX-12R 8.84 @ 156.3 on dot tires, NA.... turbo 8.47 @ 164
00 ZX-12R 8.62 @ 165.2 no bars, slicks, 55 shot... turbo 8.32 @ 173
00 ZX-12R 1: 222.046 1.5: 226.390 Worlds Fastest NA Kawasaki
00 ZX-12R street turbo 1: 227.9 1.5: 234.1
00 ZX-12R LSR turbo 1: 263.1 1.5: 266.5 Worlds fastest ZX-12R CMG Racing RCC Turbos
KZScott is offline  
post #11 of 28 Old 07-02-2018, 05:21 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
I just tried loading the map.from pc and the bike ran really rough was hesitating like crazy but stayed running but I noticed sitting at idle the tach would stay at 0 the pc software shows it around 1200-1300rpm then I loaded another map a member sent me and back to stalling like crazy but the tach was reading if the pc is causing the problem do i have to get a new one?
cybertech is offline  
post #12 of 28 Old 07-02-2018, 06:34 PM
Senior Member
 
KZScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 6,213
Send a message via MSN to KZScott
you could try a firmware update

01 ZX-12R 8.84 @ 156.3 on dot tires, NA.... turbo 8.47 @ 164
00 ZX-12R 8.62 @ 165.2 no bars, slicks, 55 shot... turbo 8.32 @ 173
00 ZX-12R 1: 222.046 1.5: 226.390 Worlds Fastest NA Kawasaki
00 ZX-12R street turbo 1: 227.9 1.5: 234.1
00 ZX-12R LSR turbo 1: 263.1 1.5: 266.5 Worlds fastest ZX-12R CMG Racing RCC Turbos
KZScott is offline  
post #13 of 28 Old 07-02-2018, 06:50 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Just did that too
cybertech is offline  
post #14 of 28 Old 07-03-2018, 03:20 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Going away for a few days when I get back I'm going to unhook the pc and see what happens
cybertech is offline  
post #15 of 28 Old 07-10-2018, 05:05 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: May 2015
Location: Ontario,Canada
Posts: 137
Disconnected the pc and seems to be running fine
cybertech is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in













Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Well damn, clutch started to slip... Mefirst ZX-12R 34 06-24-2018 03:03 PM
My 12r possibly just started overheating? stube40 ZX-12R 11 10-25-2017 08:59 PM
Stalling with clutch engagement kaboom ZX-9R 4 08-26-2017 04:36 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome