No oil pressure after replacing stator cover - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 08-21-2018, 04:14 PM Thread Starter
Junior Member
 
yuta's Avatar
 
Join Date: Jun 2016
Location: Michigan
Posts: 10
No oil pressure after replacing stator cover

My dad tip over my 02 zx12r which cracked the stator cover. I ordered one on Amazon( which shipped out from China ) for 40 bucks. The cover looks all right after arrival. I then installed it along with new cometic gasket and added oil to proper level. Then I started the engine but found out the oil light was always on. I could also hear the knocking. I left the engine running for about ten minutes. I revved it to 7000 rpm a few times but still no oil pressure.

I tipped over last time, when I started the motor, I could hear knocking, but it was only for a minute or so, once i revved it up, the oil pressure came right back....

What the hell is going on? Do I have a bad oil pump? Or is it just the design of the motor? What should I do next? How to prime the oil pump??
Attached Images
File Type: jpg zx12r oil pressure.jpg (2.10 MB, 7 views)
yuta is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 08-21-2018, 06:22 PM
Senior Member
 
KZScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 6,195
Send a message via MSN to KZScott
you probably hurt the bearings running it that long without any oil pressure.
sometimes you need to crank the bike over with the oil filter a bit loose so that the pump can prime its self after an oil change.

01 ZX-12R 8.84 @ 156.3 on dot tires, NA.... turbo 8.47 @ 164
00 ZX-12R 8.62 @ 165.2 no bars, slicks, 55 shot... turbo 8.32 @ 173
00 ZX-12R 1: 222.046 1.5: 226.390 Worlds Fastest NA Kawasaki
00 ZX-12R street turbo 1: 227.9 1.5: 234.1
00 ZX-12R LSR turbo 1: 263.1 1.5: 266.5 Worlds fastest ZX-12R CMG Racing RCC Turbos
KZScott is offline  
post #3 of 4 Old 08-22-2018, 06:24 AM
Senior Member
 
Barbarian-CBX's Avatar
 
Join Date: Jan 2002
Location: Matthews, NC (Charlotte)
Posts: 19,193
Send a message via Skype™ to Barbarian-CBX
10 minutes without oil pressure?!! Seems like it would have seized. Maybe it has pressure but signal is not getting to bulb. Or enough pressure not to seize but not enough to turn off light.

Not just a great barbarian, the greatest barbarian, bar none!
http://www.barbarian-cbx.com/3f364190.jpg
Barbarian-CBX is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 08-22-2018, 11:37 AM
Junior Member
 
Join Date: May 2017
Location: Portsmouth UK
Posts: 1
Check the wiring from the pressure sender unit. With the work done on the cover it may heaven been dislodged in the process. Also, note that the cover can fill with water and mess with the connection.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MeatWagon is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel pressure regulator Turtle ZX-12R 5 04-08-2018 07:11 PM
6R tire pressure & suspension questions Black6R ZX-6R 0 09-21-2017 03:12 PM
Fuel pump not priming after replacing stator QDL62 ZX-12R 5 04-20-2017 07:35 AM
Oil pressure problem Savagerider ZX-12R 2 03-28-2017 08:54 AM
Where is tgezx12r fuel pressure regulator? Rodney Kemp ZX-12R 2 02-22-2017 06:50 PM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome