Idle problems when warm - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 10 Old 09-15-2018, 10:26 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
Idle problems when warm

My bike has an unstable idle when it warms up, from a cold start its a stable 1000/1100 but when the engine is at operating temperature its continually rising and falling between 1500/900, any ideas what it could be?
Cal Thorsen is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 10 Old 09-15-2018, 10:27 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
2001 model
Cal Thorsen is offline  
post #3 of 10 Old 09-16-2018, 01:42 AM
Senior Member
 
dastardly's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: australia
Posts: 1,021
hi you could check your TPS Craig

if anything goes wrong check the battery
no longer a rider but still an enthusiast
dastardly is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 10 Old 09-16-2018, 01:04 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
Would the TPS not affect the idle when cold aswell as hot?
Cal Thorsen is offline  
post #5 of 10 Old 09-18-2018, 01:20 AM
Senior Member
 
dastardly's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: australia
Posts: 1,021
yeah your probably correct just a thought

if anything goes wrong check the battery
no longer a rider but still an enthusiast
dastardly is offline  
post #6 of 10 Old 09-18-2018, 10:47 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
Someone told me it might be running rich, and that I have no problems when cold because it acts as a sort of choke but when warm will have to much fuel running, there could be something in that as my bike is running colder than normal, normally it would run with the temperature half way but now it raises only to one third.... Whats your thoughts on that theory dastardly?
Cal Thorsen is offline  
post #7 of 10 Old 09-18-2018, 11:31 AM
Senior Member
 
Join Date: Nov 2010
Location: detroit michigan
Posts: 2,510
Are the air cleaners clean?
Does it have a power commander?
Did you change anything in the map?
When was the last time you put a set of spark plugs in it?

cmg
color me gone is offline  
post #8 of 10 Old 09-18-2018, 02:46 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
It’s clean, there’s a PCV in, nothing in the map has changed, spark plugs are a few month old
Cal Thorsen is offline  
post #9 of 10 Old 09-18-2018, 02:49 PM
Senior Member
 
KZScott's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Location: Ontario, Canada
Posts: 6,243
Send a message via MSN to KZScott
post a video

01 ZX-12R 8.84 @ 156.3 on dot tires, NA.... turbo 8.47 @ 164
00 ZX-12R 8.62 @ 165.2 no bars, slicks, 55 shot... turbo 8.32 @ 173
00 ZX-12R 1: 222.046 1.5: 226.390 Worlds Fastest NA Kawasaki
00 ZX-12R street turbo 1: 227.9 1.5: 234.1
00 ZX-12R LSR turbo 1: 263.1 1.5: 266.5 Worlds fastest ZX-12R CMG Racing RCC Turbos
KZScott is offline  
post #10 of 10 Old 06-30-2019, 04:37 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Sep 2018
Posts: 17
Its was the tps, it had to be adjusted because of the open exhaust system, now purrs like a cat 👍🏻
Cal Thorsen is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
cold start problems dastardly ZX-12R 26 05-20-2018 01:43 AM
ZRX1100C Unstable Idle MavericksGarage General Discussion 0 11-22-2017 12:09 PM
wont idle wes General Discussion 3 08-14-2017 01:31 AM
Throttle stumble/rough idle Donatello ZX-6R 0 08-10-2016 05:00 PM
cold start problems dastardly ZX-12R 1 08-06-2016 12:13 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome