Fuel Injection Light - Intermittent fault 2000 zx12r a1 - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 7 Old 09-17-2003, 10:15 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Fuel Injection Light - Intermittent fault 2000 zx12r a1

On two occasions the FI light has come on and flashed continuously whilst I have been starting the bike.

The first time, it turned over with the starter, but it didn't fire.

I left it for five minuites, tried again and it started perfectly and ran as usual.

The second time it did the same, but even after leaving it I couldn't start it.

Any suggestions,

Deggs

:?:
deggs is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 7 Old 09-17-2003, 06:36 PM
Senior Member
 
zx12mark's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: home
Posts: 1,659
cam sensor

get your service manuel out and put your ecu in diagnostic mode. check for history of codes..my cam sensor failed completely. f.i. lite would flash while cranking but would not start. cam sensor list for around 55 bucks...later killer
zx12mark is offline  
post #3 of 7 Old 09-18-2003, 09:37 AM
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 33
have same bike as you (a1) and mine just did it twice last week. Just cycled key and it started right up. I just assumed the engine used-up the shot of fuel the fuel pump gives when you first turn on the key, when it had firred but not started, so i didn't think there was any problem. Let me know if you do find one.

Thanks,
Rad
radiron is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 7 Old 09-23-2003, 09:48 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Hi Mark and Rad,

The fault code is two long flashes and three short - I can't get hold of a dealer manual.

Any suggestions or does someone have a list of the fault codes out there?? :?:
deggs is offline  
post #5 of 7 Old 09-23-2003, 05:55 PM
 
Join Date: Aug 2003
Posts: 33
deggs,
Yep that is code 23 for - and I quote from the Service Manual, "Cam sensor malfunction, wiring open or short". I guess if yours is doing that alot and mine a little - I might need to do something with mine soon too ie. check wires etc...

The service manual says that "the cam sensor must send one output signal to the ECU at the two cranking (when it senses the second cylinder cranking??). If the cam sensor system fails (signal missing or short) the ECU continues to ignite cylinders in the same sequence following the last good signal."

Rad
radiron is offline  
post #6 of 7 Old 09-24-2003, 09:31 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
Thanks for that Rad,

Tool box at the ready - I will let you know how it goes and whether or not the sensor needs to be replaced.


Deggs
deggs is offline  
post #7 of 7 Old 10-02-2003, 08:37 AM Thread Starter
 
Join Date: Sep 2003
Posts: 4
FI Fault sorted

The problem has been sorted - it was the cam sensor.

I isolated the unit to check re a wiring fault and this made no difference.

The cam sensor itself is mounted on the front left of the cam box as you sit on the bike and is accessible through the left side air vent on the fairing.

The part cost 38 and is held in place by a single bolt.

The bike shop that ordered it for me said they had ordered three in the last week!!

Thanks for your help.

Deggs


PS - :idea: I did have problems trying to find out the led fault codes, mainly because I didn't want to spend 50 quid on a Kawasaki Workshop manual - would it be worth having the fault codes posted on this site within the Tech Section :?:
deggs is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-12R

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Fuel injection light flashing at start XdtesZombie ZX-12R 8 12-13-2008 04:28 AM
Fuel Injection Indicator Light Blinking onebad ZX-12R 3 08-28-2006 04:07 PM
Fuel Injection Light coming on??? darrmo ZX-12R 1 01-06-2006 05:15 PM
Fuel Injection Light Jethro12 ZX-12R 6 10-30-2004 02:57 PM
Intermittent Fi light troubles... advise? Green12RPilot ZX-12R 5 08-04-2003 10:32 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome