07 zx14 starting issue - Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 4 Old 07-15-2018, 10:06 PM Thread Starter
Junior Member
 
Argyle's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4
07 zx14 starting issue

Oddly it takes 2 to 5 pushes of the starter button to start the bike. It starts every time but itís so odd. Just buzzes when pushing button and then finally it starts.

It was suggested the starter relay is going so I changed it to a new one...same issue.

The low voltage connector to the relay is a bit melted but looks intact for wiring. It fits the connection ok.

New starter motor also.

All that wiring is hard to acccess inside the battery box, kind of a ridiculous way to have a battery

Any thoughts?
Argyle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 4 Old 07-15-2018, 10:08 PM Thread Starter
Junior Member
 
Argyle's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4
I would like to replace that low voltage connector and wire in a new one just in case itís corroded inside but canít find a part number
Argyle is offline  
post #3 of 4 Old 07-16-2018, 07:48 PM Thread Starter
Junior Member
 
Argyle's Avatar
 
Join Date: Jul 2018
Posts: 4
Hah saw it another thread, wow itís dead on this site?

I took apart my button start and lo and behold corrosion between the contacts. A little emery cloth between the contact points and some wd40. Bam it starts first push. If anyone else has this issue start there. Costs nothing

2007 Ninja ZX14, pazzo levers,
Power commander 5,Auto tune,Speedo healer,4-1 Leo Vince exhaust,Hyperpro rear shock,Carrozzeria rims,GPR stabilizer
Argyle is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 4 Old 07-17-2018, 04:40 PM
Senior Member
 
Duck00's Avatar
 
Join Date: Aug 2002
Location: South Australia
Posts: 1,823
Good info!

Always handy to have easy cures for electrical woes on the 12 or 14!

Don.
Duck00 is offline  
Reply

  Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com > Kawasaki Motorcycles > ZX-14

Quick Reply
Message:
Options

Register Now



In order to be able to post messages on the Kawasaki Forum :: KawasakiWorld.com forums, you must first register.
Please enter your desired user name, your email address and other required details in the form below.

User Name:
Password
Please enter a password for your user account. Note that passwords are case-sensitive.

Password:


Confirm Password:
Email Address
Please enter a valid email address for yourself.

Email Address:
OR

Log-in










Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
2003 Clutch pusher rod issue Chris Glavan ZX-12R 9 04-25-2019 10:50 PM
zx14 vs 14R wheels chavcat ZX-14 1 06-11-2018 01:48 PM
2007 kawasaki zx14 with 9k miles PicklesGap Classifieds 0 09-28-2017 10:31 AM
Help! 2007 zx6r Fuel light blinking issue mcortes187 ZX-6R 1 04-11-2017 08:34 AM
WTB: ZX14 guages Fastkaw Classifieds 2 03-05-2017 10:40 AM

Posting Rules  
You may post new threads
You may post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome